در این مقاله میخواهیم درباره چگونه اعتبارسنجی و وصول مطالبات از مشتریان داشته باشم؟ یا به عبارتی بهتر نحوه وصول مطالبات از مشتریان صحبت کنیم؟ پس با ما همراه باشید
استراتژی هایی برای اصلاح دیرکرد زمانی پرداخت مشتریان
۱. بر فرآیند صدور صورتحساب، کنترل کامل داشته باشید: هرگونه شرایط خرید و جریمه دیرکرد باید به وضوح مشخص شود.
۲. به شکلی رسمی اخطار بدهید: اخطاری رسمی برای او بفرستید و با لحنی دوستانه شیوههای پرداخت را یادآوری کنید.
۳. شرایط مختلفی را برای بهترین (و بدترین) مشتریانتان در نظر بگیرید: اگر چند مشتری مشکلساز دارید، یا از طرف دیگر، مشتریانی دارید که همیشه به موقع هزینه خرید را پرداخت می کنند، بهتر است شرایط خرید متفاوتی را برای هر کدام از آنها در نظر بگیرید.
۴. شیوههای پرداخت متنوعتری را بپذیرید: مکالمهای دوستانه و صریح با مشتری موردنظر داشته باشید و سعی کنید با او در مورد نحوه پرداخت به توافق برسید.
۵. از شرکتهای تحصیلداری استفاده کنید: اگر شرایط سختی دارید و گزینههای بالا به شما کمکی نکرد، میتوانید از شرکتهای تحصیلداری استفاده کنید.
۶. با مشتریان مشکلساز کار نکنید: اگر تعدادی از مشتریانتان به طور مرتب مشکلاتی در زمینه پرداخت برایتان ایجاد میکنند، باید آنها را کنار بگذارید.
۷. قانونی برخورد کنید: اگر همه راه ها را امتحان کرده اید و باز هم به در بسته خورده اید، دیگر وقت آن رسیده که از طریق قانونی دست به کار شوید.
برای ارزیابی و اعتبارسنجی مشتری چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
مشتری چه دفعات یا چه تعداد سفارشاتی را از مجموعه شما خرید یا سفارش داشتهاند؟
مشتری مدنظر مالک یا مستاجر میباشد؟
مشتری مدنظر با چه کالاهایی کار میکند یا در سبد خود دارد؟
مشتری مدنظر با چه برندهایی و با چه شرکتهایی و باچند شرکت کار میکند؟
حساب چک مشتری مربوط به خود اوست یا خیر؟
حساب چک مشتری رو استعلام بگیرید.
قوانین جدید چک را حتما استعلام بگیرید.
در اولین خرید مشتری از شما وسوسه سفارش مبالغ بالا نشوید.
مدیران فروش شرکت سعی نمایند جداول تخفیف نقدی بالا و پروموشن قوی برای پرسنل فروش خود تعریف نمایند تا پرسنل فروش از این امکان درجهت خرید نقدی با مشتریان خود مذاکره نمایند و درصد سوختی فروشندگان به حداقل ممکن برسد.
برای مشتریان جدید تا اثبات اعتبار مشتری حتما روی خریدهای نقدی زوم کنید.
برای مشتریان در صورت فروش اعتباری و یا خرید چک برای او سقف اعتبار مشخص کنید.
چکهای مبالغ سنگین از مشتری دریافت نکنید و حتی الامکان چکهای رقم بالا را به چندین فقره چک تبدیل کنید.
برای مشتریانی که برای بار اول چک دریافت میکنید چک دوم را منوط و مشروط به پاس چک قبلی دریافت کنید.
بگذارید چندین شرکت معتبر این مشتری رو تایید نمایند بعد اقدام به ارسال بار نمایید.
از کسبه محل و مشتریان هم مسیر آمار مشتری مدنظر را بگیرید.
به بومی بودن مشتری توجه نمایید مشتریان شهرستانی که در آن شهر یا محله سکونتی ندارند برای شما معضل محسوب میشوند.
به تابلو مشتری توجه نمایید امروزه اسامی معنوی برای جلب توجه و بازی با احساسات میباشد از اینگونه مشتریان برحذر باشید.
در هنگام مذاکره فروش از وعدههای توخالی مشتری و بازی کردن با کلمات و سوگند خوردن به شخصیتهای معنوی و مذهبی جزء دردسر و مشکلات چیز دیگری نخواهد بود تجربیات این موارد را ثابت نموده و به این صحبتها اکتفا و اعتماد نکنید.
سوابق کاری مشتری را آمار بگیرید و از دارایی مشتری و نوع ملکیت مغازه باخبر شوید.
مغلوب حرفها و وعده وعیدهای پوچ مشتری نشوید. مشتریانی که به راحتی مبالغ بالا و از تمامی کالاهای شما سفارش میدهد مواظب باشید که برای شما دام پهن میکنند.
اعتماد بیش از حد به مشتریان جدید عواقب خوبی رو در برنخواهد داشت.
از گروهها و اطلاعات اعتبارسنجی همکاران و شرکتهای فروش دیگر هم میتوان راجع به مشتری استفاده کرد و لیست سیاه مشتریان بدحساب را باهم تبادل کنید.
در مذاکرات فروش خود تمام قوانین شرکت اعم از تخفیفات؛ پروموشن؛ مبلغ نهایی؛ نوع چک؛ تاریخ چک؛ نحوه تسویه پای بار را به مشتری یادآور و متذکر شوید.
مدیران فروش و توزیع حتما پرسنل توزیع را جهت برخورد با مشتری و نحوه تحویل بار و نحوه گرفتن تسویه مشتری آموزش کافی دهید که هیچگونه قصوری بعد از گرفتن تسویه متوجه شخص خاصی نشود و معامله بخوبی بسته شود.
دقت کافی داشته باشید تمامی عملیات فروش که منجر به تسویه کامل با مشتری میشود حتماً پای بار تسویه شود علی الخصوص مشتریان جدید و تازه تاسیس.
در خصوص سفارشات که بصورت فاکتور به فاکتور و یا رسید باز انجام میشوند حتما زیر فاکتور مشتری و فاکتور فروشنده یا بازاریاب زمان مراجعه بعدی جهت تسویه و گرفتن مبلغ نهایی و امضاء و مهر مشتری قید گردد و تمام جزییات و قوانین شرکت در خصوص مطالبات و حسابهای باز فاکتوری را به مشتری جهت تسویه نهایی گوشزد نمایید.
پرسنل وصول مطالبات یا تحصیلدار توجه داشته باشند که هرگونه تعامل با مشتری را حتماً به بازاریاب مربوطه نیز گزارش آنی دهند و ویزیتور مربوطه را در جریان کم و کیف تسویه فاکتور حساب باز یا مطالبات معوق بازاریابان شرکت قرار دهند.
… و در پایان با رعایت این نکات توجه داشته باشید کلاهبرداران و مشتریان بدحساب از هیچ ترفندی برای دور زدن شما دریغ نمیکنند و هرروز دست به شگردهای جدید میزنند و با یاد گرفتن مهارتهای فروش و کسب تجربیات بیشتر با این گونه مشتریان همیشه آماده مذاکرات قوی باشید که هیچوقت مغلوب مشتریان بدحساب نشوید.
بیشتر بخوانید: محرکهایبازاریابیدرخریدبیشترمشتریان
امیدواریم از خواندن مقاله اعتبار سنجی و نحوه وصول مطالبات از مشتریان رضایت داشته باشید.
در ادامه نظرات خود را برای ما قرار دهید.
0 پاسخ به "چگونه اعتبارسنجی و وصول مطالبات از مشتریان داشته باشم؟"