ایا شما میدانید که اشتباهات رایج در برندینگ چیست؟ در این مقاله هفت اشتباه برندینگ را برای شما شرح دادهایم. پس با ما همراه باشید.
دنیای برندینگ پر از اشتباهات است؛ تفاوتی هم ندارد، برخی از این اشتباهات گاهی از بزرگترین برندهای دنیا سرزده است. یکی از بدترین این اشتباهات، اشتباه برند کوکاکولا در سال 1985 است.
همه میدانیم که رقیب سرسخت کوکاکولا، پپسی است. پپسی در حد فاصل دهه 60 و 70 با تمرکز بر جوانگرایی در طعم و تبلیغات خود و سپس با معرفی محصول جدیدش به نام «پپسی چلنچ»، توانست بخش عمدهای از سهم بازار «کوک»، اصلیترین محصول کوکاکولا را به دست بیاورد.
پاسخ کوکاکولا، توقف خط تولید «کوک» و معرفی محصول جدیدی به نام «نیو کوک» بود که به هنگام معرفی آن بیشترین تبلیغ خود را بر روی مزه متفاوت این نوشابه متمرکز کرد. کوکاکولا آن موقع اعلام کرد که محصول جدیدش پس از انجام 200000 آزمایش به بازار عرضه میشود.
پاسخ مخاطبان چه بود؟ آنها گویا یک اصالت را از دست داده بودند. اصالتی که در طعم «کوک» بود در هیچ فرمول و مزهای یافت نمیشد. جالب آنکه پس از این اتفاق، وفاداری مشتریان به «کوک» بیشتر شد و تحریم گستردهای علیه «نیو کوک» اتفاق افتاد.
الریس، استاد جایگاه یابی در برندینگ، این تصمیم کوکاکولا را «آفرینش یک خدای جدید» میداند. نهایتاً کوکاکولا از تولید «نیو کوک» دست کشید و کوک بعد از مدتی مجدداً سهم بازار خود را بازیابی کرد اما این اشتباه، خود سرمشق بزرگی برای اصحاب برندینگ شد.
بیشتر بخوانید: داستان برند غول نوشیدنی دنیا :کوکاکولا
بعضی دیگر اشتباهات رایج در برندینگ را از نگاه برایان هورن بدانید…
1.واقعی نبودن و جعلی بودن!
چه سعی کنید یک نسخه ساختگی از خودتان باشید و چه برای بروز و نمایش دادن تصنعی یک شخصیت کاملا جدید تلاش کنید، این امر باعث میشود شخصیت تان پر از اشکال شود. علاوه بر این، تلاش برای حفظ تمام جزئیاتی که باید ایجاد کنید، خستهکننده خواهد بود. درست مانند دوران کودکی که مادرمان همیشه می گفت:”خودت باش” باید سعی کنیم خود واقعی مان را به نمایش بگذاریم.
2.سنجیده عمل نکردن!
حتما این ضربالمثل قدیمی “دوبار اندازه بگیر و یک بار ببر”
این ضرب المثل در مورد ساخت برند شما صدق میکند و میگوید قبل از انجام هر کاری، عواقب آن را بسنجید و بررسی کنید. در مورد هر اقدامی که میخواهید انجام دهید و اینکه این اعمال چگونه بر روی استراتژی کلی برند شما تاثیر میگذارند، فکر کنید. یک نوشته ی نامطلوب در وبلاگ شما، برخورد منفی در رسانههای اجتماعی و یا انجام یک کار به ظاهر بیاهمیت، میتواند تاثیر بزرگی بر روی کل برند شما داشته باشد.
3.انتخاب کمیت به جای کیفیت!
اگر شما در مورد کانکشنهایتان در لینکدین، پستهای وبلاگ و یا کارت ویزیتهایی که در یک رویداد زنده پخش کردهاید، به جای کیفیت بر کمیت تمرکز داشتهاید، یک اشتباه بچهگانه از شما سر زده است. هر کاری که دوست دارید و برای برند شخصیتان مفید است، انجام دهید و برایتان مهم نباشد که چه تعداد کار انجام دادهاید.
4.فقط آنلاین بودن!
در حالی که برندینگ آنلاین بسیار مهم است، اما هنوز سازمانهای زیادی وجود دارند که ترجیح میدهند به روش قدیمی، کسب و کار انجام دهند. به همین منظور فقط به فکر توسعهی برند آنلاین خود نباشید و برای طراحی و ارتقای برند آفلاین خود نیز تلاش کنید.
5.تمرکزروی شهرت!
برند شخصی، مشهور شدن نیست (یا حتی معروف شدن در “اینترنت” نیست) در واقع به اشتراک گذاشتن واقعی شخصیت شما با کسانی است که با شما برخورد میکنند. برند شخصی خود را به عنوان راهی برای انداختن نام خود سر زبانها تصور نکنید بلکه آن را به عنوان راهی ببینید که کنترل کنندهی اطلاعات مرتبط با نام شماست.
6.همه چیز را خودتان انجام دهید!
بسته به نیازهای مرتبط با برند خاص خود، ممکن است بخواهید که همه کار را خودتان انجام دهید و این اقدامی نادرست است. یک دست صدا ندارد. سعی کنید که یک جامعه متشکل از افراد با ذهنیت مشابه را دور هم جمع کنید و در حیطه کاری خود از آن ها کمک بگیرید و ارتباطات نزدیک و عمیق بین آنها و خود ایجاد کنید. شبکه سازی و یاری گرفتن از دیگران، روند بهبود و توسعه برند شخصی شما را افزایش خواهد داد.
7.عدم کنترل نتایج!
این امکان وجود دارد که وقتی بر فرآیند ساخت برند خود متمرکز شوید، فراموش کنید که روند طراحی برند خود را دائما بررسی و کنترل نمایید و نتایج حاصله را ارزیابی نمایید. ابزارهای تحلیلی برای پیدا کردن نحوه ظاهر شدن شما در فضای آنلاین و بعضا در فضای آفلاین و در میان دیگران است. این کار میتواند باعث صرفهجویی در زمان و پول شما شود.
در پایان توصیه میکنم که برای طراحی برند شخصی خود، در عین اجتناب از اشتباهات بالا، مهمترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که یک استراتژی در ذهن داشته باشید.
همچنین شما کاربران گرامی میتوانید اموزش برندینگ را از لینک زیر ببینید.
امیدواریم شما نیز این اشتباهات رایج در برندینگ را دانسته و جلوی آنها را بگیرید.
در ادامه شما نیز اشتباهات و نظرات خود را برای ما قرار دهید.
0 پاسخ به "هفت اشتباه برندینگ"