فلسفه انتخاب رنگ برند چیست؟ قدرت رنگ ها در برندسازی شامل چه مواردی است؟ در این مقاله درباره رنگ برند صحبت کردهایم. با ما همراه باشید.
فرض کنید برای خوردن غذا به رستورانی رفتهاید و غذایی که سفارش دادهاید را برایتان میآورند.
اولین چیزی که نظرتان را جلب میکند، رنگ و ظاهر غذاست و اگر غذایی که جلوی شماست رنگ و بوی خوبی نداشته باشد ممکن است، اصلا مزه آن را هم امتحان نکنید، هرچند که شاید خیلی هم مقوی و خوشمزه باشد.
درست یا غلط این واقعیتی است که اکثر مردم از روی ظاهر قضاوت میکنند و مثالهای زیادی هست که نشان میدهد ظاهر هر چیزی چقدر میتواند، مهم باشد.
بیشتر بخوانید: با رنگ ها بفروش!
در کسب و کارها هم از این مثالها فراوان است، مثلا ظاهر لوگو و برند شما مهمترین عاملی است که میتواند مخاطب را جذب کند.
اگر این ظاهر جذابتر باشد و رنگ مخصوص به خودش را داشته باشد خیلی راحتتر در ذهن مخاطب میماند.
روانشناسی رنگ حوزهای از تحقیقات است و به این موضوع نگاه می کند که چگونه رنگ، رفتارها و تصمیم گیری افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. زمانی که در بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرد، به عنوان مثال، رنگهای مختلف میتوانند به طرقی که همیشه هم آشکار و ملموس نیست بر ادراک خریدار از یک برند اثر بگذارند ، از قبیل اینکه چگونه یک رنگ خاص می تواند ذائقه را تحریک کند.
رنگ، زبان گویای یک برند شماست
رنگ اولین برداشتی است که مشتریان از برند شما خواهند داشت؛ در واقع میتوان از آن بهعنوان یک کاراکتر اصلی در داستان برند نام برد. اما حقیقت آن است که هیچ راهنمای روشنی برای انتخاب رنگ برند وجود ندارد؛ زیرا علیرغم راهنماییهای فوقالعادهی روانشناسی رنگ در اینزمینه، انتخاب رنگ برند بستگی به عوامل مختلف متعددی دارد. در ادامه به ۳ موضوع موثر در انتخاب رنگ برندها اشاره شده است:
1 مخاطب هدف (The target audience):
مصرفکنندگان مختلف به روشهای مختلفی تحت تاثیر رنگها قرار میگیرند. بنابراین، ضروری است جامعهی هدف خود را مشخصکرده و بدانید آنها به چه چیزهایی اهمیت میدهند. درنتیجه، رنگی را انتخاب کنید که در عین انتقال معنای ارزش برند به مخاطب، شما را از سایر رقبا متمایز کند.
2 فرهنگ (The culture):
معنای هر رنگ در ملل مختلف متفاوت است. برای مثال، رنگ سفید در ایالات متحده به معنای خلوص و پاکی است، درحالیکه همان رنگ در مناطقی از آسیا رنگ عزاداری میباشد. توجه داشته باشید دریافت و معنایی که هر رنگ برای ما دارد، متأثر از نژاد، سن، طبقهی اجتماعی، جنسیت و دین میباشد. بنابراین همواره به فرهنگ جامعهی هدف خود توجه کنید.
3 طرح اولیهی برند (The brand archetype):
آرکیتایپهای تجاری پیامهای متفاوتی میدهند و هر کدام رنگ پیام خود را دارند. بدون صدا صحبت میکنند و بلندتر از کلمات هستند. بعضی اوقات برندها چیزی نمینویسند و نمیگویند؛ اما قراردادن رنگهای مناسب برای آرکیتایپ میتواند همه را بگوید. تجربه برندهای موفق، قبلاً این حقیقت ساده را تصدیق کردهاند که هر برند باید دارای یک آرکیتایپ، و در ادامه رنگهای متمایزی برای آن داشته باشد تا بتواند افکار خود را در زیر آن بیان کند. اگر آرکیتایپ مناسبی را برای برند خود تعیین کردهاید، کدام رنگ بهترین ویژگیهای آرکیتایپ را نشان می دهد؟
رنگ مناسب، ارزش برند شما را تعیین میکند، موقعیت مکانی برند شما را تقویت می کند، منجر به آگاهی و مراجعه بیشتر مشتری می شود و برند شما را از بین سایر گزینه ها متمایز میکند؛ بنابراین هرگز تاثیر انتخاب رنگ در موفقیت برند را دستکم نگیرید!
بیشتر بخوانید: درباره (برند) شدن
امیدواریم از خواندن مقاله قدرت رنگ ها در برندسازی رضایت داشته باشید.
همچنین برای ساخت برن خود میتوانید محصول آموزشی ما را برای برندسازی مشاهده کنید:
در ادامه نظرات خود را برای ما قرار دهید.
0 پاسخ به "قدرت رنگ ها در برندسازی"