این مقاله در راستای جلب اعتماد مشتری است و میخواهیم درباره رازهای جلب اعتماد مشتری مواردی را برای شما بیان کنیم.
جلب اعتماد مشتری
مردم دوست دارند همواره مورد اعتماد واقع شوند. به اعتقاد نويسنده کتاب مشتری در جایگاه شریک، مشترياني كه مورد اعتماد واقع شدهاند، همانند كادر اداري شما در فروش نقش دارند.
استانلي ماركوس بنيانگذار مؤسسه ماركوس در دالاس ميگويد: يك روزي كه مجري زن جوان، يكدست لباس خواب را كه ١٧٥ دلار ارزش داشت و به علت بي احتياطي وضع اسفناكي پيدا كرده بود پس مي آورد، با اين وصف ماركوس پولش را پس ميدهد. ماركوس قسمت شيرين داستان را اين گونه ادامه ميدهد كه “بله، اين كار نه تنها باعث شد كه آن خانم ظرف سي سال، بالغ بر صد هزار دلار از من خريد كند، بلكه دوستان ثروتمندش هم از آن پس مشتري من بودند. اعتماد به او تبديل به سرمايه گذاري بزرگي براي من شد.”
فراموش نکنید ایجاد اعتماد در مشتریان با رفتارهایی کاملا خاص و حرفهای میتواند احساسی را در مشتری ایجاد کند که مشتریها به هیچ وجه نمیتوانند شما را فراموش کنند. داستان زیر هم از کتاب مشتری در جایگاه شریک انتخاب کردهام:
هارولد بويد پس از ٣٧ سال كار در شركت برق و روشنايي ايالت اركانزاس بازنشسته شد. در پي بازنشستگي او، صدها مشتري شركت چنين احساس كردند كه يك شريك پرشور را كه در جهت رفاه آنها ميكوشيد، از دست دادهاند. او در آن سال لقب مرد سال را از آن خود كرد و بايد يك كاميون بزرگ تهيه ميكرد تا هدايايي را كه مشتريانش در هفته آخر خدمتش، در دفتر كار به او هديه كرده بودند به منزل ببرد. همة مردم براي عرض تبريك به اين خادم خود، كارشان را رها كرده بودند.
رمز موفقیت بازاریابان بزرگ، کیفیت رفتار آنها با مشتری است.
یکی از تعاریف بازاریابی میتواند “هنر جلب رضایت مشتری برای انتخاب، خرید و تکرار خرید کالا یا خدمت” باشد.
این سوالات را از خود بپرسید:
چگونه میتوانیم با مشتریان برخورد مناسبی داشته باشیم بــه طوری که بتوانیم به نتایج دلخواه دست یابیم؟
اصـول مشـتری مداری کدام است؟
ایجاد اطمینان در مشـتریان احتمالی و جلب اعتماد آنان سختترین کار بـرای کسانی است که کالا یا خدماتی را برای عرضه در بازار دارند.
سختترین کار اسـت بخاطر آنکه پیش از هر اقدامی در خصوص آن، باید بسیار درباره آن فکر کرد و پس از تعیین استراتژی، تکنیکها و تاکتیکهایی را آزمود و نهایتا با برخورداری از ثبات رویه آن استراتژی را به اجرا گذاشـت.
جلب اعتماد مشتری راههای مختلفی دارد و با توجه به نوع کالا یا خدماتی که ارائه میکنید، می توانید اسـتراتژیهای مختلفی را بــه کار بگیرید.
یک سری از کارها به نوع کالا یا خدماتی که ارائه میدهیم بستگی ندارد و به نوعی از اصول ایجاد اطمینان در مشتری و جلب اعتماد او به شمار می آید.
فروشندهی دورو و حیلهگر شانس موفقیت کمی در زندگی تجاری خود دارد. چرا که بزرگان عالم تجارت تمایل دارند از کسانی خرید کنند که مورد اعتماد باشند.
اگر شما چند معاملهی بد انجام دهید، رفته رفته آوازهی بدتان همه جا به گوش میرسد. برای اینکه این اتفاق نیفتد شما باید سعی کنید اعتماد مشتری را بدست آورید.
بیشتر بخوانید: جلب اعتماد مشتریان بی اعتماد امروز
با اینکه اعتماد امری لمس ناپذیر و مقیاسی لغزنده است، ولی هنوز هم اقداماتی وجود دارد که فروشنده با انجام آنها میتواند ارتباط بهتری با خریدار برقرار نموده و اعتماد آنها را به دست آورد.
1 – ارائهی مدارک و شواهد اجتماعی
2 – برای خود اعتبار به وجود آورید.
3 – با مشتری خود ارتباط چشمی برقرار کنید.
4 – بحث تجربیات بد را پیش بکشید و عبارتی با مشخص کردن زمینههای بدگمانی مشتری، به او کمک میکنید تا بر روی نگرشش نسبت به شما و مجموعهی شما ارزیابی مجددی انجام دهد.
5 – ثابت قدم باشید.
6 – کاملا به آنها اعتماد کنید.
7 – در کارتان فرد شایستهای باشید.
8 – نشان دادن نگرانی واقعی: بعضی اوقات اعتماد باعث میشود افراد جزئیات شخصی از زندگی خود را بازگو کنند یا اطلاعاتی بدهند که چندان جنبهی عمومی ندارند.
9 – لبخند بزنید: اعتماد بحثی جدی است، اما به این معنی نیست که برای جلب اطمینان افراد مجبورید خیلی جدی باشید.
10-انجام دقیق وعده ها
11-شفافیت
12- برای روابط ارزش و احترام قائل باشید
13- از پیشنهادهای گمراه کننده به مشتری بپرهیزید
14- پیشنهاداتی که هیچ منافعی برای مشتری ندارد به ضررتان تمام می شود
15- اگر درمورد رقابت صحبت می کنید به اصول حرفه ای گری پایبند باشید
16- ضمانت کالا در صورت توان و ظرفیت
17- پیشنهاد نوعی هدیه یا رشوه اخلاقی نیست و از اعتبار شما می کاهد
18- اغراق نکنید.
19- پوشش مناسب و اراسته داشته باشید
20- رابطه دوستانه ایجاد کنید.
امیدوارم از خواندن مقاله رازهای جلب اعتماد مشتری رضایت داشته باشید.
0 پاسخ به "رازهای جلب اعتماد مشتری"